Hoe bedek je een deuropening zonder deur? [6 geweldige ideeën!]

Deuren zijn een hoeksteen van elk gebouw, zowel binnen als buiten. Ze zijn de beste manier om kamers op te delen, geluid te dempen, en een minimum aan privacy te bieden. Sommige deuropeningen hebben echter geen deur. Als u een huurder bent, wilt u misschien toch een deurbekleding, maar hoe kunt u dat doen? Een beetje onderzoek heeft een aantal echt geweldige keuzes aan het licht gebracht.

Er zijn verschillende manieren om deuropeningen te bedekken zonder dat je voor een deurinstallatie hoeft te gaan. Enkele van de meer populaire keuzes zijn:

  • Kralen Gordijnen
  • Zware Gordijnen
  • Accordeon verdelers
  • Touwen
  • Schermgordijnen
  • Vouwgordijnen

Elke deurbekleding optie hierboven heeft zijn eigen voordelen en valkuilen, en als u uw huis zo stijlvol mogelijk wilt houden, moet u goed op de hoogte zijn van wat er mogelijk is. Deze gids is hier om u te helpen!

Hoe verdeelt u een kamer zonder deur?

Ah, deurloze ingangen. Ze kunnen symbool staan voor een heleboel mogelijkheden als het op inrichten aankomt. Dat geldt ook als je gewoon op zoek bent naar een manier om je kamers in te delen. Dat wetende, is het goed om elke methode eens te bekijken voordat je er een kiest.

Kralen Gordijnen

Kralengordijnen zijn een veelgemaakte keuze voor tienerkamers, maar wist je dat deze optie ook kan werken in de kamer van de juiste volwassene? Het is waar! Kralengordijnen zijn een uitstekende manier om kasten te verdelen en een bohemien tintje aan je huis toe te voegen, terwijl ze tegelijkertijd een meer open uitstraling aan je kamer geven.

In tegenstelling tot de meeste andere opties op deze lijst, biedt dit niet veel in termen van geluidsisolatie of privacy. Houd daar dus rekening mee bij het kiezen van deze optie.

Zware Gordijnen

Vaak de meest kosteneffectieve en privacy-versterkende opties op deze lijst, helpen zware gordijnen geluid te dempen en nieuwsgierige ogen buiten te houden. Een goed paar gordijnen kan helpen om deuropeningen discreet te houden en de visuele grootte van de kamer te vergroten. Om een kleine kamer groter te maken, gebruikt u witte of lichtgekleurde gordijnen in plaats van donkere. Houd wel rekening dat je een hoogst waarschijnlijk moet boren in beton voor zware gordijnen. Je kan op Helpingcherry de beste klopboormachine vinden.

Gordijnen zijn een bijna-universele optie als het op stijl aankomt. Het maakt niet uit wat voor soort esthetiek u uiteindelijk kiest, u zult in staat zijn om een gordijn look te vinden die voor u werkt.

Accordeon verdelers

Nu beginnen we een meer retro look te krijgen. Accordeonverdelers zijn iets uit de jaren zestig en zeventig. Ze zijn voornamelijk gemaakt van hout, plastic of papier, maar soms vind je ze ook van stevige stof. Door hun vaak ruïstische uiterlijk zijn ze perfect voor mensen die houden van mid-eeuwse moderne stijlen en decor dat een aardse uitstraling heeft.

Touwen

Noem het touwverdelers, noem het macrame, maar hoe je het ook wilt noemen, het is bezig aan een comeback. Deze unieke kijk op het ouderwetse kralengordijn houdt het bohemien, maar voegt er een meer mondiale toets aan toe. Het werkt goed in huizen met een Midden-Oosterse flair en een Zuidwesterse twist.

Schermverdelers

Screen dividers zijn van oudsher een manier om privacy te bieden bij de ingang van Japanse huizen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de manier waarop ze privacy bieden maar toch licht binnenlaten, ze vandaag erg populair maakt bij topontwerpers. Dit is een eenvoudige manier om een hypermodern (of traditioneel Japans) tintje aan een kamer te geven.

Wees niet verbaasd als u online bijgewerkte, veramerikaniseerde versies van deze panelen ziet. Ze worden schuifschermpanelen genoemd, en ze zijn perfect voor moderne en hedendaagse woningen. Op dit moment zijn ze nog niet zo bekend, maar dat zal wel veranderen. Het is een trend die eerder vroeger dan later zal aanslaan.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er niet alleen voor Franse deurgordijnen, hoor! Deze zeer utilitaire bekledingen zijn ideaal voor woningen die een eigentijdse moderne look willen. Ze zijn gemakkelijk te installeren, laten uw kamer groter lijken en zorgen voor natuurlijk licht als dat vanuit een andere kamer naar binnen schijnt. Simpel gezegd, het is ingetogen elegantie.

Moet een slaapkamer een deur hebben?

Dit hangt allemaal af van hoe je een “slaapkamer” wilt definiëren. Als je het gewoon hebt over een kamer met een bed waar je gasten de nacht kunt laten doorbrengen, dan hoef je geen deur op de slaapkamer te hebben. Zolang je je gasten enige schijn van privacy geeft, zou je in orde moeten zijn.

Echter, als je het hebt over de officiële definitie in onroerend goed termen, moet je een deur op de slaapkamer hebben. In veel (zo niet de meeste) delen van de natie, zal de lokale bouwvoorschriften eisen dat u een echte deur als onderdeel van de bouw van uw slaapkamer hebben. Het niet hebben van hen kan een code overtreding zijn.

Moet je een deur hebben in een badkamer?

In de meeste delen van de Verenigde Staten zou het een overtreding van de bouwvoorschriften zijn om geen deur in uw badkamer te hebben. Bovendien zorgt de deur ervoor dat er geen vocht naar de rest van het huis kan lekken en biedt het ook wat privacy. Voor het comfort van iedereen in uw huis, neem een badkamerdeur!

Hoe verberg je een ongebruikte deur?

Laten we zeggen dat u een kamer heeft die u om de een of andere reden niet gebruikt. Of misschien wil je gewoon niet dat gasten zomaar binnenlopen zonder dat je het weet. Je zult een manier moeten vinden om je deur verbergen, en gelukkig zijn er verschillende manieren om dat te doen, die ook gebruikt kunnen worden om een deurloze ingang te bedekken.

Gebruik een verborgen deur

Ja, het is waar! De boekenkast deuren die je in Scooby-Doo hebt gezien, bestaan echt. Ze worden Murphy deuren genoemd en doen ook dienst als legplanken. Omdat ze zo subtiel zijn, zijn ze een van de makkelijkste manieren om een kamer te verbergen die je privé wilt houden. Deze maken technisch gezien wel gebruik van een nieuwe deurinstallatie om uw deur te verbergen, maar het is nog steeds een opmerkelijk goede keuze voor mensen die de deur volledig willen verbergen.

Hang gordijnen over de deur

Hoewel gordijnen vaak worden gebruikt om een ingang af te sluiten, kunnen ze ook een kamer volledig aan het zicht onttrekken als ze goed worden opgehangen. Het gaat allemaal om de techniek die je gebruikt om ze op te hangen. Als je een deur wilt verbergen, kun je het beste het grootste deel van de muur afschermen, zoals op de foto hierboven.

Hang er een spiegel of poster overheen

Stijlvolle hal met een zeer grote spiegel van vloer tot plafond

Soms wil je een deur gewoon helemaal verbergen, zonder dat je een geheime doorgang in je huis hoeft te installeren. Het gebeurt, en als het gebeurt, is er een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat niemand de deur ziet die je niet gebruikt. U kunt grote spiegels kopen die van vloer tot plafond reiken en een groot deel van uw kamer kunnen overspannen. Het verbergen van de deur achter zo’n spiegel is een makkie.

Het voordeel van spiegels als manier om een deur te verbergen, is dat u kunt genieten van het ruimteverruimende aspect van spiegels. Spiegels weerkaatsen ook het licht, wat de sfeer in uw huis ten goede komt.

Gebruik wandpanelen

Als u op zoek bent naar een volwaardige manier om de deur te verbergen, dan kunnen wandpanelen die de hele muur bedekken helpen. Met deze optie kunt u de deur volledig “overmetselen”. Of u verwijdert de deurknop en bedekt de deur met een beweegbaar paneelgedeelte. Omdat deze optie het gemakkelijk maakt om je muren te bedekken met behang, kan het paneel fungeren als een uitstekend focuspunt voor de inrichting van je kamer.

Conclusie

Als het gaat om het verbergen van ingangen of gewoon wat privacy te geven aan uw huisgasten, deuren zijn de standaard optie. Dat betekent echter niet dat het de enige optie is die je moet overwegen. Interieurontwerp gaat allemaal over het gebruik van uw creativiteit om uw ruimte te maximaliseren, en dat betekent dat de hemel de limiet is. Als deuren niet uw ding zijn, kunt u altijd nog kiezen voor gordijnen. Of wandpanelen. Of, als je de uitstraling van het Brady Bunch huis wilt, kun je accordeon verdelers gebruiken. Zolang het gordijn maar past bij uw specifieke esthetiek, kunt u de resultaten krijgen die u wenst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives